Merhaba sevgili izleyiciler sadece iki malzemeli fıstık ezmesi tarifimi sizlere severek paylaşmak istedim...
MALZEMELER :
🥜200 gr kabuklu tuzlu fıstık
🥜1 yemek kaşığı bal
❗Sizin kullanacağınız fıstık tuzlu değil ise çay kaşığı ucu ile tuz ❗
Yapılışı :
✔️Fıstıklar tavada yakmadan birkaç dk kavrulur
✔️Kavrulan fıstıkların kabukları soyulur
✔️Fıstıklar robot içine koyulur ince hale ve yağı tamamiyle çıkana kadar çekilir
✔️Kremamsı doku alana kadar robotta çektikten sonra çekme işlemi bırakılır
✔️1 dolu yemek kaşığı bal ilave edilir
✔️Spatula veya kaşık ile yine robot haznesinde karıştırılır
✔️Daha sonra küçük bir kavonaza koyulur
✔️Birkaç saat dinlendirilir
✔️Vee fıstık ezmesi yenmeye hazır🥜😍
❗NOT❗
❗Balı koyduktan sonra robotta çekmeye devam ederseniz taş gibi katılaşıp sert bir hale gelecektir, yumuşak akışkan olmasını istiyorsanız balı koyduktan sonra asla robotta çekmeyin, kaşık ile karıştırın❗
Videolu yapılışı YouTube 👇
Yorumlar
Yorum Gönder