FISTIK EZMESİ TARİFİ (EVDE KOLAY FISTIK EZMESİ YAPIMI)

Merhaba sevgili izleyiciler sadece iki malzemeli fıstık ezmesi tarifimi sizlere severek paylaşmak istedim...

MALZEMELER :

🥜200 gr kabuklu tuzlu fıstık
🥜1 yemek kaşığı bal

❗Sizin kullanacağınız fıstık tuzlu değil ise çay kaşığı ucu ile tuz ❗

Yapılışı :

✔️Fıstıklar tavada yakmadan birkaç dk kavrulur
✔️Kavrulan fıstıkların kabukları soyulur
✔️Fıstıklar robot içine koyulur ince hale ve yağı tamamiyle çıkana kadar çekilir
✔️Kremamsı doku alana kadar robotta çektikten sonra çekme işlemi bırakılır
✔️1 dolu yemek kaşığı bal ilave edilir
✔️Spatula veya kaşık ile yine robot haznesinde karıştırılır
✔️Daha sonra küçük bir kavonaza koyulur
✔️Birkaç saat dinlendirilir
✔️Vee fıstık ezmesi yenmeye hazır🥜😍

❗NOT❗
❗Balı koyduktan sonra robotta çekmeye devam ederseniz taş gibi katılaşıp sert bir hale gelecektir, yumuşak akışkan olmasını istiyorsanız balı koyduktan sonra asla robotta çekmeyin, kaşık ile karıştırın❗

Videolu yapılışı YouTube 👇

Yorumlar